Snužejski veter 7
02. 02. 2019

Že nekaj let nazaj, ob predstavitvi vetrnega parka Senožeška Brda, so se pojavili dvomi o sprejemljivosti projekta za tukajšnje prebivalce.

Večina nas se zaveda, da je zdravo življenjsko okolje pomembna vrednota. Tako pomembna, da je zapisna v ustavi in številnih dokumentih, ki govorijo o človekovih pravicah. O skrbi za okolje se učijo že najmlajši v vrtcih, različne institucije pa skrbijo, da na to ne bi pozabili niti odrasli. A življenje ne poteka vedno po pravilih in denar,

brezbrižnost in še kaj imajo mnogokrat večjo moč kot želje in zakoni.
To smo prav gotovo premišljevali tudi predstavniki Civilne iniciative za zaščito Senožeških brd, ki stalno že več let vodimo svoj boj za rešitev okolja in ljudi, ki živijo v KS Senožeče.

Ti projekti vetrnih elektrarn še zdaleč niso le elektrarne za katere
tudi strokovnjaki priznavajo, da so neprimerne za Slovenijo ampak z njihovo namestitvijo se odpira še mnogo drugih problemov.
Vetrnice bi s svojo velikostjo in gostoto pomenile skrajno degradacijo podobe kraške krajine. Če bomo zgradili vetrne elektrarne, bomo zaradi njih žrtvovali zadnje koščke ohranjene narave, le – ta je naše bogastvo, ne pa ovira za razvoj!

Spoštovane krajanke in krajani KS Senožeče, četudi smo majhen kraj ne pozabite, da imamo pravico do življenja v zdravem okolju! Naše stališče glede vetrnih elektrarn ostaja nespremenjeno in je bilo jasno izraženo na referendumu v Senožečah, leta 2014.


Snužejski veter 7 je na voljo TUKAJ!
 
Novejša novica
   
Na vse novice